RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Стало відомо, коли Росія може дати бойовикам ДНР-ЛНР наказ влаштувати масштабні обстріли сил АТО

Генштаб збройних сил РФ може віддати наказ про відновлення масованих обстрілів на Донбасі в той момент, коли знову постане питання про розміщення миротворців на непідконтрольних Україні ділянці кордону з Росією.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп, військовий експерт Дмитро Тимчук.

"Так, але в будь-який момент з того ж Генштабу ЗС РФ може надійти наказ на продовження активних бойових дій. Перш за все, я можу пов'язати це з можливим початком нового етапу обговорення необхідності введення миротворчої місії. Ми знаємо, що Путін вже начебто навіть погодився з тим, що миротворці можуть стояти на неконтрольованій Україною ділянці кордону, але нам невідомо, як все буде відбуватися насправді", - пояснює експерт.

За його словами, для Росії важливо відвернути увагу міжнародного співтовариства від кордону. Для цього буде зроблений акцент на лінії фронту.

"І ми знаємо, що навіть багато представників європейських країн також схиляються до точки зору під умовною назвою "аби лише не стріляли". Якраз для формування думки про те, що миротворці повинні бути присутніми тільки на лінії фронту, в будь-який момент може надійти сигнал з боку Генштабу РФ на продовження активних бойових дій в першій лінії", - припускає Тимчук.

Детальніше читайте в інтерв'ю на "Апострофі" - На Донбасі склалася цікава ситуація, Росія дала бойовикам жорстку установку - Дмитро Тимчук.