RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні пояснили, навіщо люди Порошенко затіяли скандал навколо НАБУ і САП

Новости Украины - Адміністрація президента України Петра Порошенка зацікавлена в розвитку скандалу навколо Спеціальної антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро з політичних міркувань.

Про це політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко розповів "Апострофу".

Відзначається, що керівник САП Назар Холодницький не виправдав очікування Банкової під час роботи на посаді, через що можливість його відставки вже найближчим часом дуже висока. Також можуть звільнити і директора НАБУ Артема Ситника як потенційного конкурента Порошенка на виборах.

"Потрібно прибрати конкурента раніше, щоб не запускати далеко. Так, і Ситником, і [главою НАК "Нафтогаз" Андрієм] Коболєвим дуже задоволені в США. Ситник дійсно може скласти конкуренцію на виборах, він може стати таким собі "українським Макроном". Хоча він більше грає на електоральному полі демократів (Чумак, Гриценко і всі наші відомі антикорупціонери)", - розповів Петренко.

"При цьому я сумніваюся, що в США роблять ставку на когось одного. Як досвідчені політики, вони розкладають яйця в різні кошики", - резюмував політичний експерт.

Більше про скандал навколо антикорупційних органів України читайте в колонці Петренка на "Апострофі" - Банкова йде в наступ: на Україну чекають гучні відставки.