У Раді пояснили, чому міцно взялися за антикорупціонерів, та назвали їх "політичними конкурентами"

Народні депутати України вважають антикорупціонерів "політичними конкурентами" і впевнені, що вони, побувавши в шкурі парламентаріїв у зв'язку з електронним декларуванням, незабаром будуть вимагати скасувати декларування для всіх.

Про це "Апострофу" заявив нардеп з "Народного фронту".

"Ми маємо справу з гопниками, у яких навіть немає грошей на трамвай без грантів. В однієї моєї колеги-депутата після опублікування декларації пограбували квартиру. Ось нехай тепер і ці антикорупціонери побувають у нашій шкурі", - заявив він.

Таким чином, подібні заяви показують, що у владі, здається, задовольнили своє бажання помститися тим, хто активно бореться з корупцією в політичних колах і робить це за рахунок іноземного фінансування. Не під запис у коаліції з цим погоджуються.

У той же час "фронтовик" зазначив, що його політичній силі довелося грати в подвійну гру і створювати для Заходу видимість, що НФ готовий підтримати скасування декларування.

"Але я б відклав цю ініціативу на кілька років. Через якийсь час можна і скасувати", - заявив депутат.

Також, на думку джерела, міжнародним партнерам нічого буде відповісти українській владі, яка провалила скасування скандальної норми.

"Вони вже два дні мовчать", - іронізують у НФ.

Відзначається, що в БПП також не бачать нічого крамольного в тому, що змусили активістів грати за своїми правилами.

"Потрібно контролювати фінансування громадських організацій", - заявив представник цієї політсили.

Провалене голосування в президентській партії пояснили "відсутністю консенсусу".

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Ми маємо справу з гопниками": влада помстилася борцям з корупцією, а виграти може Росія.