RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Побудова "Північного потоку-2" позбавить Україну транзитних потужностей - Косюк

Голова правління ПАТ "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк заявив про те, що добудова "Північного потоку-2" позбавить Україну транзитних потужностей.

Про це віе написав на власній сторінці в Facebook.

Він зазначив, що попри скепсис навколо побудови "Північного потоку-2", Росія продовжує його будівництво. Про це свідчать вже отримані дозволи не лише Німеччини, а й Фінляндії, яка дозволила прокладати 374 кілометри труби у своїй економічній зоні.

"Позиція Ангели Меркель щодо необхідності збереження наших транзитних потужностей лише підтверджує тезу, що "Північний потік-2" таки запрацює і наша труба залишиться поза грою", - підкреслив Косюк.

Бізнесмен переконаний, що Україна втратить мільярди доларів не тільки на самому транзиті, а й на утриманні інфраструктури ГТС. Тому Юрій Косюк вважає,що сьогодні критично важливо розпочати масштабну кампанію проти "Північного потоку-2" та збільшити темпи енергомодернізації нашої країни.

"Основна задача - енергонезалежність на місцях: зменшення споживання енергоресурсів соціальними об’єктами та переведення їх на альтернативні джерела", - резюмував голова правління ПАТ "Миронівський хлібопродукт".

Зазначимо, що бізнесмен Юрій Косюк переконаний, що замість витрат на неефективну енергогенерацію, варто спрямувати всі інвестиційні зусилля у бік використання зеленої енергетики.