RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Полювання на агентів Кремля: в Україні попередили про несподівану загрозу

В Україні напередодні президентських і парламентських виборів занепокоїлися, як захиститися від втручання Російської Федерації у виборчий процес.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Це не врегулюєш законодавчо. Для кіберзахисту потрібні технологічні розробки", - заявив нардеп від "Блоку Петра Порошенка" (БПП) Олександр Черненко, який займається виборчою реформою.

За його словами, на законодавчому рівні прописана заборона на агітацію в іноземних ЗМІ, фінансування іноземними фізичними та юридичними особами виборчих кампаній в Україні і так далі. Але це не позбавляє Росію можливості застосовувати в Україні більш витончені технології.

"Ми всі знаємо, скільки росіяни витрачають грошей на ботів, скільки витратили на втручання в американські вибори. Вони не будуть економити на цьому. Тому питання стоїть не стільки в законодавстві, скільки в технологічних розробках Центральною виборчою комісією, забезпеченні серверів каналів зв'язку і в цілому інформаційної системи виборів", - підкреслив Черненко.

У той же час в опозиції інакше трактують заяву президента України Петра Порошенка про те, що Російська Федерація буде намагатися будь-якими способами вплинути на результат президентських і парламентських виборів 2019 року.

Так, позафракційний депутат Віктор Чумак згоден, що необхідно захищати себе від втручання Росії, але потрібно це робити з розумом.

"Як Порошенко хоче це робити? Знищити опозиціонерів і назвати всіх, хто його критикує, агентами Кремля? Тому говорити про це я зможу тоді, коли побачу запропоновані механізми", - сказав він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Потрібно робити з розумом: в Україні відкривають полювання на "агентів Кремля".