RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні назвали головні проблеми для конкурентів Порошенка на майбутніх виборах

Відомі політичні та культурні діячі України, які ймовірно складуть конкуренцію Петру Порошенко на майбутніх виборах президента, можуть зіткнутися з деякими проблемами.

Про "Апострофу" розповів директор програми міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

"Наприклад, в опитуванні Анатолій Гриценко увійшов до п'ятірки лідерів. Але вся проблема в тому, що якщо у тебе немає чітко організованих структур в регіонах, на місцях, які приведуть виборця за руку, які проконтролюють голоси, то твій рейтинг нічого не значить, його розберуть ті, у кого такий організаційний ресурс є", - говорить Романенко.

При цьому він зазначає, що в 2014 році у Гриценка також були хороші рейтинги, але перемогу це не принесло.

"Вибори - це завжди конкуренція організацій, які повинні своїх людей зібрати і гуськом привести до виборчої дільниці", - пояснює аналітики.

Говорячи про кандидатуру Володимира Зеленського Романенко зазначає, що він може мати успіх на виборах.

"Почнемо з Зеленського. Де він працює і де реалізовує свій проект – ні для кого не секрет. Як кандидат, мені здається, він більш цікавий, ніж Вакарчук. Він не просто шоумен, а ще й хороший менеджер, проект якого протягом 20 років заробляє мільйони доларів, а, можливо, і десятки мільйонів. Країні потрібні сучасні менеджери. Але менеджери, які здатні розрізняти, чим управління державою відрізняється від бізнесу. Трагедія сьогоднішнього президента полягає якраз в тому, що він в політиці продовжив практику бізнесу, і ми бачимо плоди такого підходу", - відзначає він.

Також аналітик нагадує про зв'язки Зеленського з олігархом Ігорем Коломойським.

"Питання, як гратиме Зеленський? Наскільки він буде залежним від Ігоря Коломойського? І наскільки можливо буде послабити цю залежність? У нашій історії не один раз таке було, коли, наприклад, Олег Ляшко, як колобок, покотився від Сергія Льовочкіна і підкотився до Ріната Ахметова. Цілком можливо, що Зеленський може зіграти по-крупному. І як президент він точно кращий за Вакарчука", - говорить Романенко.

При цьому кажучи про кандидатуру Святослава Вакарчука, аналітик зазначає, що стосовно нього у більшості українців є невизначеність і успіх на виборах залежить від його команди й оточення.

"Вони поважають його як співака, але не розуміють, яким він може бути президентом. І головна проблема Вакарчука – з якою командою він піде, на які організації він спиратиметься у своїй президентській грі. Якщо це, умовно, Пінчук, Фрідман – це буде одна історія. Якщо Порошенко – то інша. А ось якщо він буде оточений міцним середнім бізнесом, кмітливими орговиками, інтелектуалами – то третя. Ця залежність визначатиме, що він зможе зробити на президентському кріслі. Адже ми є те, від чого залежимо", - пояснює Романенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Вакарчук і Зеленський: що показують рейтинги і в чому проблема конкурентів Порошенка.