RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Путін готовий продовжувати агресію проти України: стало відомо, що може йому завадити

Президент Російської Федерації Володимир Путін готовий продовжувати агресивну політику щодо України, проте йому можуть перешкодити США, якщо займуть більш жорстку позицію.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Так, на зовнішньому фронті у Путіна також є ряд варіантів дій.

За словами аналітиків, Росія виробляла здатність послаблювати або активізувати свої операції в Україні і Сирії, а також при необхідності використовувати важелі в Північній Кореї, Афганістані та інших країнах.

"Дії Путіна будуть залежати від того, чи вирішать США зайняти більш жорстку позицію щодо Росії - через санкції або нарощування озброєнь - або чинитимуть менший тиск, ніж зараз. Якщо США оберуть колишній курс, Росія може продовжувати робити шкоду в регіонах, що становлять стратегічний інтерес для Вашингтона. Але якщо США зменшать обороти, Москва може почати більше співпрацювати і демонструвати більш конструктивну позицію в переговорах із Заходом", - заявили в Stratfor.

У той де час розвідники відзначають, що довгий перелік невідкладних проблем, які стоять перед Росією - включаючи економічний застій, посилення напруженості у відносинах із Заходом, конфлікти в кремлівських колах і активні протестні рухи - стане для президента РФ страхітливим викликом.

"Його стратегія у вирішенні цих проблем буде мати велике значення для визначення не тільки його терміну, а й ще багатьох десятиліть у Росії", - підсумували в Stratfor.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна п'ять страшних проблем, новий термін стане останнім - приватна розвідка США.