RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Якщо Україна почне наступ: з'явився прогноз щодо масштабної війни на Донбасі

Україна навряд чи може почати самостійний військовий наступ на Донбасі, до того ж таке рішення може стати вкрай невигідним для країни.

Таку думку "Апострофу" озвучив експерт Американської ради із зовнішньої політики Стівен Бланк.

"Навряд чи наразі Україна здатна сама почати наступ проти російських сил на Донбасі. Я не думаю, що Україна здатна на це. І Москва, я гадаю, може відбити наступ. Я також думаю, що тоді Україна залишиться одна, і тому це буде помилкою", - вважає він.

При цьому експерт не впевнений, що такий розвиток подій може привести до повномасштабної війни і спробам Росії завоювати всю Україну.

"Потрібно набагато більше тисяч людей, ніж вони мобілізували. І це була б війна, яка потенційно могла би перерости в загальноєвропейську. І Росія, й Україна не можуть собі дозволити таку затяжну велику війну. Тому ні, я не думаю, що вона буде", - говорить Бланк.

На думку експерта, в разі провалу українського наступу на Донбасі ситуація стане ще гірше, ніж існуючий на даний момент глухий кут.

"Однак люди [на Донбасі] гинуть щодня. За бажання можна називати це замороженим конфліктом, але він не заморожений. Це фактично позиційна війна, щось на кшталт Першої світової чи Ірано-іракської війни 1980-х", - також констатує він.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі" - Є способи змусити Росію забратися з України - західний експерт.