RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Безвідповідальна політика: в Україні вказали на серйозну недоробку влади з питання Криму

Заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR, відомий журналіст Айдер Муждабаєв заявив, що поряд з плідною роботою для повернення Криму на міжнародній арені українська влада проводить безвідповідальну внутрішню політику в цьому питанні.

Таку думку він озвучив в інтерв'ю "Апострофу".

Муждабаєв зазначив, що риторика президента України Петра Порошенка щодо Криму здається йому правильною, але ще потрібно, щоб вона підкріплювалася своєчасними справами.

Журналіст упевнений, що якби депутатам правильно роз'яснили положення закону про корінний народ Криму, він би обов'язково набрав потрібні голоси.

"Вони не займаються ні пропагандою в хорошому сенсі слова, ні посиленням позиції щодо Криму. На міжнародній арені багато зроблено для Криму. Правда багато, там робиться послідовна робота. А у внутрішній політиці ви багато знаєте актів щодо Криму? Ніякої програми немає, нічого немає", - констатував Муждабаєв.

Також він розкритикував положення законопроект №8297, який пропонував забирати українське громадянство у кримчан за участь в російських виборах.

"Так, його перероблять. Але люди в Криму, коли прочитали, відразу зрозуміли: значить, ми вже не потрібні, ви за нас не будете боротися, ви нас будете просто викидати за першої ліпшої нагоди. Наприклад, там написано, що можуть позбавити громадянства за участь у виборах – але вони [росіяни] підписують списки, можуть поставити галочку, що будь-хто голосував – і за це теж можна позбавити громадянства.

Вони [українська влада] страшно дратують мешканців Криму, даючи зрозуміти, що влада не живе в їхній реальності, що вона про них не думає. Це найстрашніший холодок по спині, коли людина, живучи в окупації, розуміє, що про неї не думають взагалі. Це така безвідповідальна політика. Імідж Порошенка ось цей тупий закон так зганьбив в очах жителів Криму, не тільки кримських татар – тут багато переселенців, їхніх родичів. Я б на місці президента просто пику б набив тому, хто писав, викинув би з вікна (не знаю, скільки там поверхів на Банковій). Страшний непрофесіоналізм у владі", - пояснив журналіст.

Також читайте повний текст інтерв'ю на "Апострофі": Путін заходить через друга в Європі, Україні доведеться воювати ще довго - відомий журналіст.