RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Росія може застосувати силу: у Порошенка розповіли про небезпечну ситуацію біля адмінкордону з Кримом

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) Борис Бабін заявив, що біля адмінкордону з окупованим півостровом склалася небезпечна ситуація.

Про це він заявив в інтерв'ю "Обозревателю".

"В останні місяці ми бачимо ескалацію на Азові. Є дуже негативні дзвіночки в Криму, тому що їм потрібна технічна вода. Фактично сьогодні не тільки сільське господарство, а й індустрія Криму не може забезпечити півострів питною водою. Їм потрібен Північно-Кримський канал", - зазначив він.

За словами Бабіна, є кілька сценаріїв того, як окупанти можуть спробувати встановити над ним контроль.

"Є три основні варіанти його отримати, хоча, третій я відкидаю: якщо якась мадам з косою або якийсь пан з Донбасу просто відкриє їм цей вентиль. Сподіваюся, такого не буде. Але є інший варіант. Це суди. В Україні зараз відбувається біганина російських адвокатів та інших "афельованих" людей, щоб отримати рішення українських судів з питань Північно-Кримського каналу. Але, якщо їм цього не вдасться, а я сподіваюся, що їм цього не вдасться, вони можуть вдатися до якихось силових або гібридним акцій, щоб просто силою взяти контроль над цим об'єктом на підконтрольній Україні території", - сказав він.

Бабін підкреслив, що в цьому полягає дуже велика небезпека, тому повинна бути посилена і військова, і безпекова складова українських позицій поблизу Криму.

"На жаль, відбувається втрата ознак державного управління в деяких місцевостях, наближених до Криму, наприклад, в Генічеському районі. З'явилися масові організовані злочинні угруповання, які проводять антиукраїнські акції, мітинги. Зараз там має місце розгойдування ситуації", - сказав він.

У той же час постпред президента України в АРК уточнив, що ситуація поки не військова.

"Я впевнений, що наші спецслужби і центральний апарат діють. Але український народ повинен знати про цю біду", - підсумував Бабін.

Читайте також матеріал "Апострофа": В Україні готують силовиків для Криму: навіщо це треба.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика Тема: Крым