RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Джерела розповіли, як Раді вдалося швидко знайти голоси за потрібного аудитора НАБУ

Питання призначення нового аудитора Національного антикорупційного бюро вдалося протягнути разом з прийняттям законопроекту про Антикорупційний суд.

Про це один з народних обранців розповів "Апострофу" після голосування.

Нагадаємо, що на пост нового аудитора претендував американський екс-прокурор Томас Файерстоун і український правозахисник Володимир Василенко, і голосами 289 народних депутатів (при 226 необхідних) на посаді був затверджений Василенко. Призначення вдалося провести з третьої спроби, оскільки раніше не вдавалося зібрати потрібної кількості голосів.

"Їм треба було протягнути ту людину, яку вони хотіли бачити, пакетом з антикорупційним судом, поки в залі достатньо депутатів. Голосами Опоблока і "Відродження" це питання і протягнули", - розповіло "Апострофу" джерело.

Інший парламентарій зазначив, що нардепи від "Народного фронту" обговорювали, за кого голосувати, прямо на засіданні, - лідер партії Арсеній Яценюк сказав, що Василенко "його старий дружбан, що за нього будуть голоси, що американця не підтримають, і тому так швидко зібрали голоси".

Члени Блоку Петра Порошенка при виборі кандидата керувалися іншими міркуваннями: "З одного боку є незрозумілий американець ззовні, з іншого – зрозумілий Василенко, його багато хто знає, знайомі особисто і можуть розуміти, що від нього очікувати".

"Він достатньо мудра людина, особисто до нього у мене претензій немає, але слабке місце може бути в тому, що його син працює у ВККС. І через це можна тиснути. А те, що відбулося голосування з порушенням процедури, це ж для нашого парламенту не вперше", - додав у коментарі "Апострофу" позафракційний нардеп Віктор Чумак

Більше про призначення аудитора НАБУ читайте в матеріалі "Апострофа" - З третьої спроби: як Рада зробила те, що у неї не виходило більше року.