RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні вказали на хитрість влади зі скандальною ініціативою про інтернет

Законопроект, що дозволяє без рішення суду блокувати будь-які сайти в Україні, де можна помітити натяк на тероризм у кіберпросторі і загрозу національній безпеці, не розглядатимуть у профільному комітеті з питань свободи слова.

Про це "Апострофу" заявила перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова, нардеп Ольга Червакова.

За її словами, на комітеті з питань свободи слова розглядалася низка подібних законопроектів, і всі вони отримали негативний висновок.

"А це означає, що вони не можуть бути винесені в сесійний зал, тому депутати від НФ розробили механізм правової еквілібристики. Вони почали вигадувати такі назви для своїх законопроектів, щоб апарат Верховної Ради розписував їх на комітет з нацбезпеки, очолюваний "фронтовиком" Пашинським ( Сергієм Пашинським, - ред.)", - зазначила Червакова.

Вона уточнила, що на цьому комітеті такі законопроекти отримають позитивні оцінки і висновки про те, що документ повинен бути прийнятий.

"Це питання вже до апарату Верховної Ради, чому вони не оцінюють законопроект за змістом. Ми кілька разів перед апаратом і спікером ставили це питання. Але, на жаль, цей законопроект не розглядатиметься у нас", - сказала нардеп.

Відзначається, що автори законопроекту при цьому також нарікають на апарат ВРУ, який розподілив документ саме таким чином.

У той же час ніхто з опитаних експертів і політиків не сумнівається, що законопроект таки дійде до сесійної зали.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": По дорозі Кремля: хто і навіщо хоче взяти під контроль інтернет в Україні.