RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Прогресу немає: Волкер озвучив сумну заяву щодо Донбасу

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер констатував відсутність реального процесу з вирішення ситуації на Донбасі за час існування Мінських угод і назвав Росію відповідальною за виконання цих домовленостей.

Про це повідомили в місії США при ОБСЄ.

Волкер наголосив на активізації зусиль щодо відновлення процесу виконання Мінських угод, до яких були залучені партнери США з "нормандської четвірки" - Франція і Німеччина. Також дипломат анонсував додаткові двосторонні контакти США з Росією.

"Ми вважаємо, що існує спосіб врегулювати цей конфлікт, але це істотно почнеться з вирішення на користь миру і виконання Мінських угод в Москві", - сказав Волкер.

При цьому дипломат зазначив, що Мінські угоду мають всі компоненти для вирішення конфлікту на Донбасі і вказав на проблеми з виконанням домовленостей.

"Однак не було досягнуто ніякого прогресу в ефективному втіленні Мінських угод за останні чотири роки.

Це пов'язано в основному з перекладанням провини, якщо дозволите, на Україну, яка говорить, що не вчинила політичних кроків, які потрібні відповідно до Мінській угоді і які фактично майже неможливо здійснити будь-якій країні, коли існує така ситуація, як окупація і відсутність безпеки" , - сказав Волкер.

В якості одного з прикладів він навів проведення місцевих виборів. Дипломат зазначив, що це важливий і необхідний крок, але є реальні проблеми з організацією цього процесу через відсутність свободи для переміщення людей і можливості для кандидатів проводити свою передвиборчу кампанію. При цьому він додав, що реалізація цього кроку стане можливою тільки після встановлення безпеки в регіоні.

У продовження цієї теми Волкер наголосив на необхідності розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Також читайте матеріал "Апострофа" про політику Кремля на Донбасі: Путін подвоїть атаки проти України, небезпечна дата вже відома - Дмитро Тимчук.