RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

На українському ТБ розгорівся гучний скандал через інтерв'ю Тимошенко

Програма "Доброго ранку, країна", в ефірі якої 5 липня лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко звинуватила президента України Петра Порошенка в намірі домогтися ескалації війни на Донбасі, не виходитиме на телеканалі "UA: Перший".

Про це повідомили в ПАТ "Національна громадська телерадіокомпанія України" (НГТУ).

Відзначається, що творцем програми свого часу виступило ТОВ "Ера-Медіа". На той момент створення проекту відбувалося в рамках контракту, укладеного з НГТУ 12 липня 2017 року. Ця програма виходить в ефір як власний продукт компанії "Ера-Медіа".

За умовами контракту, команда НСТУ не має можливості втручатися в процес створення програми, впливати на вибір тем, гостей, способів подачі інформації в ефірі.

"ПАТ "НГТУ" інформує глядачів, що жодним чином не погоджувало запрошення для інтерв'ю Юлії Тимошенко і не мало впливу на вибір тем для обговорення", - йдеться в повідомленні.

В "Національної громадської телерадіокомпанії України" додали, що неодноразово виявляли порушення стандартів в контенті, створюваному "Ера-Медіа". Наприклад, частіше за все це стосувалося маніпуляції фактами, подачі власних думок в якості фактів, відсутності балансу в думках і т.ін.

"Ще 5 червня 2018 року і 7 червня 2018 року НГТУ направила ТОВ "Ера-Медіа" рекомендовані листи з повідомленнями про припинення договору про створення програми "Доброго ранку, країна!". Ці повідомлення про припинення співпраці були спрямовані завчасно, в терміни, передбачені договором, а саме за 30 днів до закінчення терміну його дії, тому дія договору припиняється з 10 липня 2018 року", - відзначили в НГТУ.

Нагадаємо, 5 липня Тимошенко в ефірі "Доброго ранку, країна" заявила, що президент України Петро Порошенко має намір домогтися ескалації війни на Донбасі, щоб зберегти владу. За її словами, президент нібито веде переговори з ватажками так званих ЛНР і ДНР про розв'язування "великої війни" в Україні, щоб ввести воєнний стан і не проводити вибори.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні розгорівся скандал через гомофобні жартів "95 кварталу".