RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стало відомо про невдоволення Трампа своїми радниками через Росію

Президент США Дональд Трамп незадоволений своїми радниками, які рекомендували йому не дзвонити президенту Російської Федерації Володимиру Путіну.

Про це повідомляє New York Times з посиланням на джерело.

"Це дурні люди, не слід їх слухати", - сказав, як стверджує видання, Трамп Путіну в ході телефонних переговорів у березні.

Крім того, співрозмовник видання зазначив, що Трамп напередодні зустрічі з Путіним у Хельсінкі навідріз відмовився слухати тих, хто нагадував про роботу російського президента в КДБ. На слова про те, що Путін спробує ним маніпулювати в ході переговорів, американський президент заявив, що "повністю готовий" до особистої бесіди.

Варто нагадати, що телефонна розмова президентів Росії і США відбулася 20 березня. Трамп подзвонив, щоб привітати Путіна з перемогою на президентських виборах. Тоді повідомлялося, що помічники Трампа відмовляли його від вітального дзвінка, але американський президент проігнорував рекомендації своїх радників.

Зустріч президентів РФ і США відбудеться в столиці Фінляндії Хельсінкі 16 липня. Під час переговорів лідери обговорять ключові питання двосторонніх відносин, зокрема, ситуацію в Україні.

Читайте також матеріал "Апострофа": У Путіна залишилося два варіанти по Україні: все залежить від Трампа.