RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Затримка з виплатою пенсій в Україні є комплексною проблемою - лідер партії "Основа"

Нова влада прикрасила себе в патріотичні кольори, але крізь фарбу, яка сходить, проступає іржа корупції, змов еліт та неефективності, що, в свою чергу, вилилось в проблеми із затримкою виплат пенсій.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу NewsOne глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Після спочатку показного патріотизму, коли минуло понад три роки діяльності влади з'ясувалося, що« фарба неякісна »- патріотизм брехливий, політичні еліти непрофесійні. Не зуміли навіть не те, що запобігти, але навіть попередити пенсіонерів про затримку у виплатах", - заявив Ніколаєнко .

За словами політика, проблема із затримкою пенсій - комплексна.

"Тут проявляються кілька аспектів. По-перше, ті з керівників виконавчої влади, хто відповідає за соціальну політику, просто бояться вийти і публічно оголосити про якісь проблеми. Тим самим, вони б взяли на себе відповідальність за ситуацію, а цього вони робити категорично не хочуть. По-друге, ймовірно, непрофесійно проявили себе ті, хто відповідає за напрямок Пенсійного фонду в Кабміні. а проблему з касовим розривом потрібно було не постфактум вирішувати, а зібрати напередодні нараду і вирішити всі заздалегідь. і, нарешті, третє -потрібно розуміти, що наповнюють пенсійний фонд працюють люди. І кожен виїхав за кордон на рік працездатний українець - це мінус пенсія для одного пенсіонера за цей же рік ", - підкреслив глава" Основи".

Політик також перерахував причини, через які українці приймають рішення про виїзд і країни.

"Коли держава не ставить основним пріоритетом створення і збереження робочих місць в країні, коли створюються в Україні умови, нестерпні для життя, коли людина, працюючи на підприємстві по 12 годин, не може заробити на оплату тарифів, - тоді він приймає рішення виїжджати з України ", - зазначив він.

Андрій Ніколаєнко нагадав, що в програмі партії "Основа" створення і збереження робочих місць є пріоритетним напрямком, оскільки "саме на працюючому людину тримається вся країна". Також глава "Основи" висловив думку, що переговори з МВФ про черговий кредит - це защемлена, Старцівство позиція України.

"За подачками не сховаєшся. Потрібно запускати економіку, переглянути оподаткування для бізнесу, щоб вивести економіку з тіні. Потрібні професіонали в уряді. А в кризові моменти - як зараз із затримкою виплати пенсій, усіх міністрів потрібно закрити в одному кабінеті, і не випускати, поки вони не знайдуть вирішення проблеми. поки влада не зрозуміє, що втекти не вийде, успіху в подоланні труднощів у державі нам не бачити", - резюмував Ніколаєнко.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: