RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Росії оцінили загрозу нової агресії Кремля

Прояв агресії Кремля може бути непередбачуваним, але серпень цього року пройде порівняно безболісно.

Про це в колонці на "Апострофі" написав російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

"Але я не знаю, чого зараз Україні очікувати від Росії. Час, в принципі, зараз найнебезпечніший - серпень настає. Однак які резони зараз Кремлю робити щось на Донбасі? Відповідь знають лише в Кремлі. А швидше за все, тільки одна людина толком знає. Можуть бути різні варіанти. Будемо сподіватися, що в цьому році серпня пройде порівняно безболісно", - упевнений він.

За його словами президента Росії Володимира Путіна не вигідно анексувати Білорусь.

"Навіщо Росії в нинішніх умовах влаштовувати таку катавасію, яка тільки нашкодить? Білорусь у Путіна і так в кишені, а в процесі її анексії він точно втратить Україну - вже без варіантів. Зараз, коли є інші, більш суттєві проблеми, кидатися на Білорусь і Лукашенка ніхто не буде. Хіба що Лукашенко раптом подасть заявку в НАТО або американські війська розмістить на території країни і почне з ними вчення проводити - але це навряд чи. Загалом, повна нісенітниця, диванно-кабінетна вигадка, яка не враховує, як приймаються рішення які цілі ставить керівництво. Просто подумав чоловік: Кремлю потрібна якась зовнішньополітична перемога, а ось, тут є Білорусь - значить, візьмуть і "схавають" раптом Білорусь. А в чому сенс, що це дає, чому треба кидатися зараз на Білорусь? Для відволікання уваги від внутрішніх російських проблем є інші можливості - хоча б та ж Україна", - підсумував Фельгенгауер.

Детальніше про політику Путіна в Україні та Білорусі читайте в матеріалі "Апострофа": Найнебезпечніший час: чого чекати Україні від Росії в серпні.