RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Іскандерам вже сумно: в мережі висміяли реакцію Кремля на нові санкції США

Посольство Росії в Вашингтоні прокоментувало нові санкції, введені Держдепартаментом США проти Москви назвавши їх "драконівськими".

Про це йдеться на сайті дипмісії.

"8 серпня нашому раднику-посланнику в Держдепартаменті були оголошені нові" драконівські "санкції під надуманим приводом. Яких-небудь фактів або доказів, як вже повелося, не прозвучало. На наші уточнюючі питання американська сторона, пославшись на конфіденційність, відмовилася дати пояснення. У той же час було заявлено, що США мають у своєму розпорядженні достатній обсяг даних, що дозволяють зробити висновок про "винуватість Росії" в використанні хімічної зброї", - пишуть у дипвідомстві.

У свою чергу, радник президента України Юрій Бірюков на власній сторінці в Facebook не без сарказму прокоментував ситуацію, що склалася.

"Між двома картинками чотири роки. Чотири роки шляху від "стурбованості" до "драконівських". Іскандерам вже не смішно. Іскандерам вже сумно. Іскандери скоро будуть в жаху", - написав Бірюков.

Слідом за постом пішли забавні коментарі.

"Я хочу дочекатися, коли: 1) вони назвуть нові санкції, що калічать, 2) прийдуть натовпом до Путина і запитають "ось чого тобі, козлу, не вистачало? Нормально ж було все. Ти відповіси за те, що все так тупо і бездарно просрали зі своїми дружками", "Ще не вечір, їх з долара виштовхати хочуть - проект вже в конгресі", "Іскандери сміялися за санкції через Україну. А драконівські санкції США тепер вводять через отруєння Скрипалів, а не через Україну. На жаль", - дискутують користувачі соцмереж.

Нагадаємо, увечері 8 серпня представник Держдепу Хізер Науерт повідомила про введення нових санкцій проти Росії, звинувативши Москву в "використанні біологічної чи хімічної зброї в порушення міжнародного права або проти власних громадян".

Перший блок, який вводиться з 22 серпня, передбачає повну заборону на експорт в Росію електронних пристроїв і комплектуючих подвійного призначення. Другий блок санкцій вводиться з відстрочкою на три місяці і передбачає зниження рівня дипломатичних відносин, відгук дозволу для авіакомпанії "Аерофлот" здійснювати рейси в США, а також майже повне припинення товарообігу між країнами.

Валютні біржі оперативно відреагували на заяву Держдепу. Практично відразу після оголошення санкцій рубль продовжив падати, опустившись до показників 2016 року.

Як повідомляв "Апостроф", адміністрація президента США готує нові жорсткі санкції щодо Росії у зв'язку з отруєнням російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його дочки бойовою отруйною речовиною "Новачок" в британському Солсбері.