RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

Всі новини

Генерал розповів, як Кремль намагається впровадити капітулянство в Україні

Президент Росії Володимир Путін очікує вибори в Україні, щоб завдяки впровадженню прокремлівських сил диктувати умови настання миру на Донбасі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан.

"В Кремлі все ж очікують на президентські вибори, які відбудуться у березні наступного року, а можливо й на парламентські. Але особливо – на президентські, тому що зараз все спрямовано на те, щоб задіяти всі аргументи і можливості на міжнародній арені і особливо в Україні для того, щоб до влади привести прокремлівські сили, одним словом реваншистів. І зараз ми вже спостерігаємо, що відбувається на певних телеканалах, у певних ЗМІ – це заяви окремих політиків, які говорять не про переможний мир, а про якийсь там мир. А що це за мир і на яких умовах – за це ніхто нічого не говорить. Пропутінські сили намагаються впровадити у суспільну свідомість, що майбутнє України – це псевдо-пацифізм і капітулянство. Тобто треба приповзти на колінах до Путіна і просити у нього за мир, який він, можливо, дозволить Україні мати", - пояснює він.

При цьому, Богдан впевнений, що проросійські кандидати і політики все-таки не отримають перемогу на майбутніх виборах в Україні.

"Звичайно, це абсолютно неприйнятна для України позиція, яка не буде домінувати. А проросійські кандидати і політики не отримають перемогу на майбутніх виборах. Але такі плани в Кремлі є і спроба втручання у внутрішні політичні справи України буде робитися", - впевнений експерт.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Путін не зважиться на масштабні дії в Україні, але є інша небезпека - генерал.