RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Дружина Медведчука зайнялася нафтою в Росії: опубліковано фото і відео

Дружина лідера руху "Український вибір" і колишнього глави Адміністрації президента України Віктора Медведчука, телеведуча Оксана Марченко контролює компанію, яка виграла конкурс на освоєння одного з найбільших нафтових родовищ Росії.

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми".

Як з'ясувалося, за даними кіпрського реєстру, Оксана Марченко є єдиним засновником кіпрської фірми Tumillon Investments LTD. Ця фірма на 100% володіє іншою кіпрською фірмою – Ventolor Holding LTD. Ventolor Holding LTD, зі свого боку, володіє часткою в 50,1% російського ТОВ "НЗНП Трейд".

"НЗНП Трейд" у 2015 році виграла конкурс на право видобувати нафту на Гавриківському родовищі у Ханти-Мансійському автономному окрузі Російської Федерації. Це одне з трьох найбільших російських нафтогазових родовищ. Сумарні запаси нафти оцінюють у 123,7 мільйона тон газу – у 3 439 мільйонів кубічних метрів.

"Чи можна припустити, що телеведуча й учасниця "Танців із зірками" має талант справжнього нафтотрейдера, і в перерві між телепроектами просто вирішила видобувати нафту з Гавриківського родовища у Ханти-Мансійському автономному окрузі? Чи все ж варто не забувати, хто її чоловік? І хто кум? І що можна здогадатися про те, чий це бізнес насправді, як і про те, на яку політичну силу він працюватиме", – йдеться в розслідуванні.

На сайті компанії "НЗНП Трейд" ідеться, що наразі видобуток нафти не здійснюється. Водночас відбувається активна закупівля обладнання для освоєння Гавриківського родовища.

Крім того, наголошується, що аналітик UPECO Олександр Сіренко передбачає, що ринком збуту можуть бути непідконтрольні української влади території Донбасу, оскільки Ростовська область межує з Україною.

Нагадаємо, докладніше про повернення Віктора Медведчука в українську політику читайте матеріал "Апострофа": Операція "Мефістофель": кому потрібен дутий Медведчук.