RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В "Народному фронті" висловилися про майбутнє закону про спецстатус Донбасу

Фракція "Народного фронту" має намір підтримати позицію президента України стосовно пролонгації дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Про це йдеться в заяві НФ, озвученій головою фракції Максимом Бурбаком.

"Це - доконаний факт, що рішення парламенту не дозволило Путіну звинуватити Україну у зриві мирного врегулювання. Це рішення також допомогло зберегти і зміцнити режим міжнародних санкцій проти Росії", - наголосили в "Народному фронті".

В партії переконані, що закон необхідно продовжити, оскільки Донбас і Крим все ще окуповані.

"Війна продовжується через злочинні дії Росії. Кремль несе повну відповідальність за війну і порушення всіх мирних домовленостей. Наші рішення, натомість, виявляють перед усім світом агресію Росії", - йдеться в заяві.

При цьому у НФ зауважують, що прийняти Радою закон не залишить Росії жодного шансу "уникнути відповідальності".

"Саме тому Кремль звивається і шукає будь-яких способів вирватися з-під міжнародного тиску. Саме тому вони вчиняють теракти. Саме тому активізують свою агентуру, щоб підірвати нашу позицію. Саме тому вони намагаються провести на Донбасі чергові фейкові вибори, на яких голосуватимуть російські війська", - підкреслюється в заяві.

В партії переконані, що непродовження закону "грає прямо на руку Кремля і тим у світі, хто шукає приводи звинуватити жертву, а не агресора".