RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Яценюк у Берліні закликав країни ЄС і США зайняти жорстку позицію в Радбезі ООН щодо миротворців

Німеччина разом зі США, Францією та Великобританією мають зайняти жорстку і чітку позицію в Раді Безпеки ООН щодо миротворчої місії.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк 5 жовтня після зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні.

Під час зустрічі з Меркель обговорювалося питання зайняття жорсткішої і чіткої позиції в Раді Безпеки ООН щодо миротворчої місії. Як повідомив Яценюк, канцлер позитивно сприйняла цю позицію.

"Завдяки тому, що Німеччина стане членом Ради Безпеки ООН, це буде їхній зовнішньополітичний пріоритет", - підкреслив він.

Нардеп наголосив, що Путін "буде робити все для того, щоб їх заблокувати".

"Тоді давайте подивимося, хто сильніший. Прийде час, коли треба буде ставити на стіл Ради Безпеки ООН проект резолюції про миротворчу місію. Нехай Путін спробує її заблокувати. Значить, будемо ставити вдруге, втретє. Створювати міжнародний тиск на Росію", - наголосив лідер "Народного фронту".

Він повідомив, що під час зустрічі також обговорювалися питання звільнення політичних в'язнів.

"Канцлер робить все для того, щоби тиснути на Росію для звільнення українських заручників, незаконно ув'язнених режимом Путіна", - уточнив Яценюк.

Він зазначив, що канцлер Німеччини привітала рішення України щодо продовження дії закону про спеціальний статус окремих районів Донецької і Луганської областей.

"Це треба було зробити, щоб не давати Росії жодного шансу сказати, що Україна не виконує (мирні домовленості.- ред.). Це Росія ніколи не виконувала і не збирається виконувати "Мінськ", - підкреслив Яценюк.

Він також нагадав, що ще декілька років тому певна частина Європи "думала, що події, які відбуваються в Україні, Європи не стосуються".

"Перший шок, звичайно, був, коли Росія збила літак МН-17. І подивіться, що відбувається в останні місяці: російська ФСБ, російське ГРУ підривають демократичні процеси в Європі, шпигують за міжнародними організаціями в країнах-членах Європейського Союзу. Уже всі зрозуміли: ми говорили їм, що це їх буде стосуватися, - так і відбулося", - підсумував він, наголосивши, що світ не повинен "прогинатися" перед Росією.