RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

"Няша" Поклонська отримає "сюрприз" від ГПУ

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру у державній зраді і порушенні звичаїв війни колишній так званій "очільниці кримської прокуратури" Наталії Поклонській.

Про це сказав під час презентації стратегії розвитку прокуратури АР Крим генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні статусу підозрюваної за українським законодавством набуде Наталія Поклонська. Щодо неї складено і підписано повідомлення про підозру за те, що перебуваючи на посаді так званого прокурора АР Крим вона вчинила порушення законів і звичаїв війни, що передбачено міжнародними договорами", - сказав генпрокурор

Він зазначив що Поклонській підписано повідомлення про підозру у держзраді (ст. 111 ККУ), а також порушенні законів і звичаїв війни (ч.1, ст.438 ККУ).

"Оголошена підозра за особисту участь у забороні діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, яку вона представляла в суді і називала екстремістською організацією", - зазначив Луценко.

Він також повідомив, що найближчим часом Поклонській буде повідомлено про підозру за переслідування українського режисера Олега Сенцова, який наразі відбуває покарання у Росії.

"Ще один епізод щодо участі Поклонської у переслідуванні режисера Олега Сенцова. Зараз остаточно доопрацьовується і найближчим часом буде також пред'явлено підозру",- сказав він.

Загалом, за словами Луценка, за період діяльності прокуратури АР Крим в екзилі було повідомлено про підозру 496 особам, до суду було направлено 100 обвинувальних актів і оголошено 3 вироки за порушення територіальної цілісності України.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли відео виступу Поклонської в Держдумі на захист Миколи II.