RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Скандальний лист Януковича Путіну: спливли цікаві деталі про захоплення Криму

Росія окупувала б Крим, навіть якщо б екс-президент України Віктор Янукович не просив президента РФ Володимира Путіна ввести в країну війська.

Про це повідомляє "Цензор", посилаючись на слова адвоката Януковича Олександра Горошинського.

"Путін вніс до Ради Федерації пропозицію використовувати війська, посилаючись на небезпеку для громадян Росії і російських військових. На Януковича він не посилався", - сказав правозахисник.

Також Горошинський додав, що на засіданні Ради Федерації, на якому приймали рішення використовувати російські війська в Криму, "про Януковича не говорили".

Адвокат підкреслив, що прийняте Росією рішення втілили б, як і хотіли, незважаючи ні на що. Тому слова Януковича ніяк не вплинули на хід подій.

При цьому він визнав, що екс-постійний представник РФ в ООН Віталій Чуркін на засіданні Радбезу організації озвучив лист Януковича, "але оригінал цього листа ми так і не бачили".

"Так що аналізувати лист або слова Чуркіна кожен може так, як йому хочеться. Самого його ми запитати, на жаль, вже не можемо", - додав Горошинський.

Як повідомляв "Апостроф", в Оболонському райсуді Києва оприлюднили текст листа екс-президента України Віктора Януковича, в якому він просив президента Росії Володимира Путіна ввести війська на територію України.