RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Озвучені підводні камені санкцій Кремля: гряде медіа-війна

Через наявність або відсутність тих чи інших відомих політиків в санкційному списку можуть початися справжні медіа-війни.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів політолог Петро Олещук.

"З усіх значущих майбутніх кандидатів на президентських виборах в списку виявилася тільки Юлія Тимошенко. Було б дивно, якби вона не використовувала це в своїх інтересах... На всі звинувачення в зв'язках з Кремлем вона буде відповідати цим аргументом. Відсутність її опонента - Порошенко можна списати на практику не включати глав держав в подібні списки. Україна теж не піддавала російського президента Володимира Путіна прямим санкціям", - сказав він.

На думку Олещука, дана ситуація все одно сильно вдарить по Порошенко.

"У списку підприємств немає кондитерської імперії (мається на увазі Roschen, -" Апостроф ") і іншого бізнесу президента Порошенко. І це, звичайно, болючий удар по його іміджу. Притому, що бізнесмени, налаштовані, скажімо так, миролюбно до Росії, під санкції потрапили. І тепер стоїть складне завдання перед командою президента: якимось чином це пояснити і виправдати", - сказав політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф" - "Жорсткий тролінг або тонкий розрахунок: чому у Путіна забули про Порошенко, Ахметова і Фірташа".

Як повідомляв "Апостроф", глава уряду Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, яка вводить санкції відносно 322 громадян і 68 компаній з України. А пізніше у Путіна пояснили за відсутність Порошенко в списку санкцій. Тим часом в цьому списку знайшли і висміяли в мережі санкційну помилку.