RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Запровадження віз із Росією не убезпечить Україну від проникнення терористів - Ніколаєнко

Можливе введення візового режиму з Росією тільки ускладнить життя нашим же співвітчизникам, які перебувають в цій країні, але не вбереже від тероризму.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу Zik глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"З огляду на те, що сотні тисяч українців перебувають в Росії - близько 940 тисяч за офіційними даними - багато хто з них працюють там, хтось втік від війни, подібна ініціатива (введення візового режиму з РФ - ред.) Тільки ускладнить життя українців. Адже Росія моментально введе подібні заходи. Переконання в тому, що введення візового режиму з Російською Федерацією убезпечить Україну від проникнення терористів це фікція. Ми розуміємо, що сьогодні така велика кількість агентів Кремля знаходиться в Україні, що візовий режим для них не стане перешкодою, а тільки ускладнить життя простим людям ", - пояснив він.

Глава "Основи" переконаний, що в довгостроковій перспективі візовий режим з східним сусідом тільки зашкодить Україні.

"Потрібно зрозуміти: Україна рухається до світового відкритого суспільства, а не до ізоляції. Важливо не ототожнювати держави з політиками. Україна - це не Порошенко, і Росія - це не Путін. Ідуть президенти, міняються епохи, а народи і держави дружать. Сьогодні в нашій історії сталася трагедія - ми стали воювати. Але ж колись і Німеччина воювала з Францією, а сьогодні їх союз є основою Європи. Я вірю в те, що після зміни режиму Путіна, після того, як в українській владі відбудуться якісні зміни, через 10-20-30 років наші народи відновлять нормальні відносини. І візовий режим вже точно не піде цбому на користь ", - резюмував політик.