RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Обвинувачений в зраді український топ-розвідник зважився на відчайдушний крок

Перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко подав до суду на авторів розслідування про його майно та російські паспорти його сім'ї.

Про це повідомляє Bihus.Info, посилаючись на дані державного порталу Судова влада.

Сергій Семочко подав позов до автора розслідування «Розвідкою по нирках» Лесі Іванової, ведучого програми «Вісник державних закупівель" Дениса Бігуса, а також ПрАТ "ТРК Люкс" - "24 каналу", який транслює програму.

Це позов про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування нібито недостовірної інформації. Яку саме інформацію Семочко хоче спростувати - поки невідомо.

Слухатися справа буде в Голосіївському суді Києва. Суддею, згідно авторозподілу, призначено Олександра Колдіна.

На думку юристів проекту "тисне" (Bihus.Info), позов Семочко може бути розцінений як спроба тиску на журналістів, оскільки зараз інформація, викладена в журналістському розслідуванні, перевіряється в рамках двох кримінальних проваджень - НАБУ і СБУ. Семочко подав позов до журналістів, не дочекавшись результатів офіційних розслідувань цих органів.

Більш детально про призначення "потрібних" людей на високі посади в Україні і наслідки читайте в матеріалі "Апострофа": В українських чиновників комплекс бога, смерті людей їх не зупинять - журналіст-розслідувач.