RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Раді з'явився небезпечний проект закону з натяком на цензуру: що відомо

У Верховній Раді з'явився законопроект, яким пропонується ввести покарання для українських ЗМІ за наклеп.

Так, в парламенті зареєстровано депутатську ініціативу №9306. У документі йдеться про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп.

Ініціаторами змін виступили нардепи від Блоку Петра Порошенко Микола Паламарчук, Артур Палатний та Олег Великін.

У пояснювальній записці до законопроекту вони відзначають, що українські ЗМІ плутають свободу слова з вседозволеністю. Зокрема, нардепи згадали заяви журналістів про можливу причетність Паламарчука до справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк. За їх словами, частина ЗМІ стали відкрито звинувачувати нардепа, незважаючи на відсутність будь-яких доказів.

Як покарання за наклеп нардепи пропонують карати штрафом в розмірі 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 гривень) або виправними роботами на строк до одного року або ж позбавленням волі до двох років.

При цьому за поширення наклепу в ЗМІ або в інтернеті пропонується штрафувати на 500-1500 неоподатковуваних мінімумів (8500-25500 гривень) або виправними роботами на строк від одного до двох років або ж позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що президент України Петро Порошенко подав до суду на BBC за наклеп.