RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Яценюк розповів про ефективний метод протистояння Росії в Азовському морі

У зв'язку з новим загостренням ситуації на Азовському морі країнам НАТО варто ввести ще більш дієві санкції проти Росії, спробувавши нейтралізувати її агресію економічним тиском.

Про це лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк в замітці на Facebook 25 листопада після повідомлення про чергову ескалацію в Азовському морі.

"У держав НАТО немає іншого варіанту зупинити глобальну дестабілізацію, крім як ввести дієві санкції проти Росії. Москву можна і потрібно нейтралізувати економічним тиском. Для запобігання більшої біди", - підкреслив він.

Він зазначив, що ситуація з тараном корабля МВС України російськими прикордонниками показало, що поки немає важелів, який би надали реальну дію на агресивні дії Росії в Азовському морі.

"Росія вдається до нових форм агресії в Азовському і Чорному морях. Москву не зупиняє однозначний осуд з боку міжнародного співтовариства. Росіяни відверто нехтують міжнародним морським правом", - підкреслив він.

За його словами, плани Кремля давно зрозумілі.

"Вони оголосили війну не тільки Україні, але і всьому цивілізованому світу", - підкреслив він.

І першим кроком на шляху до стримування агресії, на думку Яценюка, повинно бути розірвання угоди про Азовське море з 2003 року.

"Ми повинні негайно денонсувати угоду про Азовське море з 2003 року. Україна не має іншого вибору, окрім як оборонятися від агресора. Стримувати його зброєю. Бити його посиленням санкцій", - додав політик.