RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Воєнний стан в Україні: в РНБО дали відповіді на важливі питання

У Раді національної безпеки і оборони України пояснили про воєнний стан, вказавши термін дії і території, на яких він буде діяти.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

У понеділок, 26 листопада, о 00:00 відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому було прийнято рішення "Про надзвичайні заходи щодо забезпечення державного суверенітету і незалежності України і введення воєнного стану в Україні". РНБО запропонував ввести воєнний стан у понеділок, 26 листопада, з 14:00 терміном на 2 місяці (60 днів) - до 14:00 26 січня 2019 року. Тому відповідний указ президента України був внесений у Верховній Раді.

Однак далі в парламенті обговорили це питання і Порошенко прийняв рішення скоротити термін воєнного стану до 1 місяця (30 днів) - до 14:00 26 грудня 2018 року. РНБО підтримав таке рішення, бо був підготовлений новий указ президента № 392/2018 про введення воєнного стану строком на 30 діб.

Також Петро Порошенко погодився обмежити застосування дії Указу десятьма областями, про що заявив у своєму виступі у Верховній Раді України.

Закон, ініційований президентом України, з урахуванням внесених ним пропозицій, був підтриманий 276 народними депутатами.

Таким чином, відповідно до Закону України "Про затвердження Указу Президента України" Про введення воєнного стану в Україні "(№9338), прийнятого парламентом 26 листопада, воєнний стан в Україні введено в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018.

Варто відзначити, що в соціальних мережах поширюють інформацію про "Зрада", яка стосується воєнного стану. Зокрема, в Facebook став популярним пост про те, що воєнний стан буде діяти, поки Україна не поверне території Луганська та Донецька, а також окупований РФ Крим.

Як повідомляв "Апостроф", воєнний стан в 10 областях України вплине на роботу деяких важливих установ. А в окупованому Росією Криму помітили берегові ракетні комплекси.