RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Захоплення українських моряків: стало відомо про тотальний ігнор Кремля

Після захоплення українських моряків у Чорному морі президент РФ Володимир Путін не відповів на запит Петра Порошенка про пряму телефонну розмову в будь-якому форматі.

Про це глава української держави розповів в інтерв'ю France 24, передає його прес-служба.

Український президент пояснив, що коли стався напад на українські кораблі в Керченській протоці, він негайно доручив зв'язатися з Путіним.

"На жаль, до сих пір Путін не відповів на мій запит про прямому телефонній розмові в будь-якому форматі - в двосторонньому, в" нормандському ", за участю американських партнерів і т.д.", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що російська сторона відмовляється від прямих телефонних переговорів.

"РФ грубо порушила міжнародне право не тільки атакою на українських військових, не тільки закриттям Керченської протоки, намагаючись заблокувати всі Азовське море, що де-факто є спробою окупації Азова ... Вимога усього світу - негайно звільнити українських моряків і кораблі", - зазначив президент.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні російські кораблі здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них. Після цього військові кораблі РФ відкрили вогонь по українських судах в Керченській протоці і захопили їх.