RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Захищаємо Європу від України: в МЗС РФ знову "відсмалили"

Офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що Росія захищає Європу від "тероризму і агресії", натякнувши, що має на увазі Україну.

Свою точку зору вона оприлюднила в Facebook.

Захарова відреагувала на висловлювання президента України Петра Порошенка в одному з інтерв'ю, що Росія має намір захопити Маріуполь і Бердянськ.

"Можна з упевненістю сказати, перефразовуючи його ж вислів: це саме Росія захищає Європу від" варварства, тиранії, тероризму, агресії, мілітаризму, які нависли над усім нашим континентом", - написала вона.

За словами речника МЗС РФ, нинішню Україну характеризує "розгул екстремістів і воєнізованих об'єднань, опора влади на молодиків, війна проти власного народу, пропаганда і маніпулювання як основа управління суспільством, провокація як концепція зовнішньої політики, неприборкана корупція, залякування журналістів і тотальний контроль над ЗМІ , націоналізм як національна ідея, диктат силовиків, відсутність механізмів громадського контролю, деградація інститутів влади.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Захарова заявила про можливість окупації регіонів України, де розташовані дипломатичні установи РФ.