RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На виборах президента в Україні будуть боротися Тимошенко і адмінресурс

На думку політичного експерта Бориса Беспалого, наразі лише двоє кандидатів в президенти – Юлія Тимошенко і адміністративний ресурс, що дає підстави говорити про тактичну мету прийняття рішення про воєнне положення.

Таку думку експерт висловив в ексклюзивному коментарі «Апострофу».

«Інші, як олімпійці, будуть брати участь, але жодних шансів немає», - зазначив експерт.

Відповідаючи на уточнююче питання щодо можливостей, які відкриваються перед кандидатами з урахування воєнного положення, експерт зазначив, що все буде залежати від тогою як відреагують люди.

«Якщо пройде місяць воєнного стану і люди побачать, що щось дійсно змінилось, що в цьому була потужніша відсіч, тоді це без сумніву спрацює на користь влади. Якщо ж пройшов воєнний стан і нічого не змінилося, погомоніли та й годі, така й реакція буде. Дарма тільки настрахали, дарма долар підняли, дарма паніку посіяли...», - додав експерт.

Втім, технологічно, на думку експерта, у влади розширились можливості в частині контролю інформаційних потоків.

«За рахунок воєнного положення, можна соціальні мережі ще більше контролювати, тиснути на опозицію й ЗМІ. Особливо боюсь маніпуляцій з реєстром виборців. З іншого боку, зростає відповідальність влади. Люди повинні усвідомити його обґрунтованість. Якщо люди зрозуміють, що це рішення прийняли зараз саме з тактичною метою під вибори, розчарування потім буде дуже серйозне розчарування», - вважає експерт.

Втім, на думку експерта, у влади наразі є всі можливості використати це рішення на позитив.

«Воєнний стан введено не по лінії державного кордону з РФ, а по лінії розмежування з російськими військами. Тобто по тих областях, на кордонах яких є російські війська, і де можливе реальне швидке вторгнення, в т.ч. Вінницька область. Цим рішення ми фактично унеможливили сценарій, що проросійські активісти., якщо їм не сподобався результат першого туру чи ще щось, покличуть на допомогу російський спецназ захищати «канонічну» територію російського спецназу. Тому, в цьому плані, було зроблено правильно», - резюмував експерт.