RU  UA  EN

Неділя, 13 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

13 жовтня

12 жовтня

11 жовтня

Всі новини

Третя світова війна в 2019 році: названо топ-5 гарячих точок

У США не виключають початок третьої світової війни в 2019 році, назвавши п'ять головних точок для можливого розгортання масштабного конфлікту, в тому числі і територію України.

Про це повідомляє The National Interest.

Першою потенційно "гарячою" точкою ЗМІ називає Південно-Китайське море. Уточнюється, що військове протистояння тут може привести торгова війна між США і Китаєм, яка вже почалася.

Другий регіон - територія України. При цьому повідомляється про загострення ситуації після недавнього інциденту в Азовському морі. При цьому уточнюється, що Росія не зацікавлена в ескалації конфлікту. І не скидається з рахунків майбутні вибори в Україні.

Третя світова може також спалахнути в Перській затоці, навіть незважаючи на те, що війна в Сирії стихає. Напруженості в регіоні сприяє зростаючий економічний тиск на Іран з боку США і конфлікт між Саудівською Аравією і Єменом. При цьому, як зазначає видання, через стратегічну важливість регіону, будь-яка нестабільність може призвести до конфлікту між США, Росією чи Китаєм.

У зону ризику видання відносить і Корейський півострів, хоча визнає, що напруженість в регіоні знизилася.

Втім, The National Interest визнає, що теоретично конфлікт може спалахнути в будь-якій іншій точці планети. "Якщо почнеться третя світова війна, загроза може прийти з абсолютно несподіваного напрямку", - попереджає видання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше розкритий план Кремля на третю світову війну.