RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Світличну назвали лідером за виконанням обіцянок серед голів ОДА в Україні

Глава Харківської області Юлія Світлична посіла перше місце в рейтингу відповідальності серед голів ОДА в Україні.

За підрахунками експертів аналітичного порталу "Слово і діло", глава ХОДА виконала 84% зі своїх публічних зобов'язань.

Частина обіцянок Світличної знаходиться в процесі виконання і планується до виконання в поточному та наступних роках. Експерти також відзначили відсутність невиконаних обіцянок голови ХОДА за всі три роки присутності в рейтингу.

Серед виконаних в 2018 році обіцянок портал, зокрема, називає ремонти шкіл в районах, ремонти в обласних і районних лікарнях та оснащення їх новим обладнанням. Також серед виконаного перераховують досягнення в області інклюзії, ремонти спортивних об'єктів, освітлення вулиць тощо.

До першої трійки найбільш відповідальних голів обласних адміністрацій також увійшли керівник Дніпропетровської області Валентин Резниченко (73%) і голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль (64%). Замикає рейтинг глава Херсонської області Андрій Гордєєв з 33%.

Аналітичний портал "Слово і діло" - це фактчек-ЗМІ в Україні. Входить до четвірки українських фактчек-організацій, відповідно до щорічного аудиту Reporter's Lab.

Мета проекту - забезпечити реалізацію принципу транспарентності і підзвітності влади, сприятиме зростанню рівня відповідальності політиків і посадових осіб перед громадянами.

Ключовим аспектом роботи "Слова і діло" є визначення рівня відповідальності вітчизняних політиків і посадових осіб на підставі систематичного моніторингу та фіксації їх обіцянок, а головне - відстеження стану їх виконання.