RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Втілення мрії Путіна: в Україні розповіли, що Кремль "будує" на Донбасі

Помічник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков намагається втілити на Донбасі мрію свого "шефа" про Росію без кордонів.

Таку думку в інтерв'ю "Донбасс.Реаліі" висловила аналітик Центру дослідження проблем громадянського суспільства Марія Кучеренко.

Вона зазначила, що в 2019 рік окуповані території увійшли в процесі створення певної вертикалі "влади".

"Вони зараз зводяться до якоїсь вертикалі. Не можу сказати, що всі ідеї "російської весни" залишили осторонь - принаймні, для людей, що пов'язуються з цією "російською весною". Але будується вертикаль. На окупованих територіях Луганської області вертикаль вже добудована. На непідконтрольній частині Донецької області спроби вибудовування вертикалі налагоджуються тільки зараз, з ліквідацією Захарченко", - заявила Кучеренко.

За її словами, в ЛНР вибудувати вертикаль вдалося раніше, оскільки територію взяли під свій контроль російські силовики.

"На непідконтрольних територіях Луганської області відбувся так званий державний переворот. І під свій контроль ці території взяли силовики. Леонід Пасічник, який, зрозуміло, є номінальним главою, - виходець з так званої МГБ ЛНР, а вона повністю підконтрольна ФСБ. ФСБ потрібна вертикаль, підпорядкування, ясність", - переконана експерт.

Разом з тим вона зазначає, що ситуація в ДНР буде відрізнятися, оскільки "Сурков не хоче здавати свої позиції".

"Він отримав розв'язання рук щодо того, що добре вміє - вибудовування мереж, налагодження хаотичних активностей. Зараз це управління називається "Управлінням щодо прикордонної співпраці". Тобто концепція Путіна, про яку він висловлювався у фразі "кордони Росії ніде не закінчуються", зараз фактично віддана на втілення Суркову", - підкреслила Кучеренко.

Вона додала, що номінально ватажком бойовиків ДНР є людина Суркова - Денис Пушилін, але у нього немає такої влади, як у ліквідованого Захарченка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Кремлі нахабно висловилися про умови закінчення війни на Донбасі.