RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Гриценко озвучив три основи для системи оборони України

Система оборони в Україні повинна базуватись на трьох компонентах: професійна армія, резерв постійної готовності та система територіальної оборони.

Про це в ефірі програми "Свобода слова" сказав кандидат у президенти Анатолій Гриценко.

"Моя позиція незмінна протягом десятиліть. Має бути і буде скасований примусовий призов на строкову службу, а система оборони має базуватись на трьох компонентах", - підкреслив політик.

Він наголосив, що перший компонент - це професійна, контрактна та добровільна армія. Другий – постійний резерв підвищеної готовності.

"Тут по контракту кожен приписаний до конкретних посад, конкретних зразків техніки, в конкретні бригади чи полки. Вони включаються в разі тривоги, бо утримати всі бригади у повному складі дуже дорого", - розповів Гриценко.

Третій компонент, за його словами, - система територіальної оборони. В цьому випадку Гриценко радить Україні зважити на досвід Швеції.

"Там ті, хто постійно служить і хто бере зброю та захищає країну, коли є загроза, складають співвідношення 1 до 10", - зауважив він.

Також Гриценко наголосив, що Україна повинна постійно розглядати ймовірність агресії з боку Росії.

"Путін сприймає тільки силу. Ми не можемо виключити загострення ситуації в будь-який момент. Тому має бути постійна висока боєздатність всіх структур – армії та Нацгвардії у першу чергу", - впевнений кандидат у президенти.