RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Тимошенко озвучила головні принципи нової Конституції України

Ключовим завданням нового президента стане ухвалення нової Конституції України, яка дозволить змінити несправедливі правила співжиття в країні, подолати корупцію і забезпечить справжнє народовладдя.

Про це заявила Юлія Тимошенко під час виступу на Форумі єднання, який відбувається у день 100-річчя української Соборності в Києві.

Лідер "Батьківщини" пообіцяла, що у разі перемоги на виборах одразу після інавгурації указом оголосить Всеукраїнський референдум. Вона переконана, що з ухваленням нового Основного закону буде відкрито новий етап в історії країни, започатковано справедливі правила життя.

За її словами, народна Конституція передбачає побудову суспільства без кланової олігархії, порядок життя, за яким ніхто і ніколи не зможе безкарно утискати права та свободи людей.

"Після ухвалення нової Конституції українці зможуть ефективно та самостійно управляти своєю державою, а недоторканість усіх високопосадовців – президента, суддів, депутатів – буде повністю ліквідована. Тобто закон буде один для всіх. Окрім того, кількість народних депутатів буде зменшена з 450 до 350. А громадяни отримають беззаперечне право змінювати центральну та місцеву владу в будь-який момент через справжній референдум за народною ініціативою (без втручання влади), замість жертовних революцій. Мирові судді та судді місцевих судів будуть обиратися народом. До управління країною будуть обов’язково та прямо залучені громадські організації, моральні та духовні лідери нації", – наголосила політик.

За цим новим документом, сильні права та можливості отримають місцеві громади. Зокрема, вони матимуть право формувати свої виконавчі комітети, гарантовано закріплені за їхнім бюджетом податки (100% податку на доходи фізичних осіб, 10% податку на землю та гарантовані частини інших податків).

"Громади зможуть повністю розпоряджатися землею. Землі за межами громад існувати не буде. Областями управлятимуть префекти", – зазначила Тимошенко.

За її словами, нова Конституція також дозволить вирішити проблему корупції.

"Ми покладемо край цій всесвітній ганьбі України! Я знаю, що дехто не вірить в такі заяви. Для скептиків у мене є такий аргумент: у 2000 році я покінчила з корупцією в енергетичному секторі за декілька місяців. Це знають всі. У 2005 році я організувала повернення Україні "Криворіжсталі" та вкрадених газових родовищ на шельфах. У 2008 році – провела програму "Контрабанда стоп" та отримала в бюджет додатково десятки мільярдів гривень. Після президентських виборів я покінчу з всеосяжною корупцією", – заявила Тимошенко.