RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Порошенко майже наздогнав Тимошенко: соціологи зафіксували президентський ривок

Останні соціологічні дослідження в Україні показали, що рейтинг президента Петра Порошенка фактично зрівнявся із рейтингом Юлії Тимошенко.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Соціологічним центром ім. Михайла Драгоманова, які було оприлюднено 24 січня, пише "Укрінформ".

Так, на підтримку Тимошенко висловилися 17,4% респондентів, які планують брати участь у виборах. Разомі із тим, за Порошенко висловилися 17,1% опитаних.

"Ми це пов’язуємо з тим, що Порошенко вибрав кілька основних тем для позиціонування. Це – Томос, армія, українська мова. Ці теми орієнтовані на патріотично налаштованих виборців. І, фактично, ці теми озвучує тільки один кандидат. Інші кандидати розмиваються на одних і тих же темах", - зазначив соціолог, професор Сергій Штепа.

Також він додав, що в останні місяці Порошенко був більш активним в інформаційному полі і зміг схилити на свою користь виборців, які ще не визначилися.

У свою чергу політолог Ростислав Балабан зауважив, що ситуація наразі складається так, що "є два лідери президентської кампанії – це Тимошенко і Порошенко".

"Саме їм опитані пророкують перемогу незалежно від своїх електоральних уподобань. Зокрема, на запитання "Хто, на Вашу думку, переможе на виборах Президента України?" 21,3% опитаних назвали Тимошенко, 21,1% - Порошенка", - зауважив політолог.

В топ-5 кандидатів також потрапили Олег Ляшко, який набирає 10,1%, Володимир Зеленський з підтримкою 9,4% опитаних та Юрій Бойко, у якого 5,4%.

Близькі до топ-5 Анатолій Гриценко - 5,3% та Андрій Садовий - 5,1%.

Соціологи також розповіли, що наразі в Україні залишилося 10,3% виборців, які не визначилися із своїм кандидатом.

Репрезентативне опитування дорослого населення України було проведене з 10 по 17 січня 2019 року.

Методом особистого інтерв'ю опитано 1800 респондентів, що проживають в усіх областях України (окрім АР Крим та територій ОРДЛО.) Похибка вибірки не перевищує 2,3%.