RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Трампа дали влучну характеристику Путіну

У США засудили заклики президента Росії Володимира Путіна до невтручання в ситуацію в Венесуелі.

Про це повідомляє видання "Голос Америки".

Сенатор-республіканець Марко Рубіо, якого американські ЗМІ називають головним двигуном політики США з приводу Венесуели, заявив, що слова Кремля із засудженням втручання "третіх сил" в події в цій країні не піддаються розумінню.

22 січня президент США Дональд Трамп офіційно визнав лідера опозиції в Венесуелі Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни. Гуайдо є президентом Національної асамблеї Венесуели. На думку уряду США, це єдиний легітимно обраний орган влади в Венесуелі.

Віце-президент Майк Пенс, в свою чергу, засудив і назвав "диктатором" Ніколаса Мадуро, проти якого виступають протестувальники в Венесуелі. Пенс також підтримав протестуючих.

23 січня прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що зовнішнє втручання в події в Венесуелі може бути небезпечним. А на наступний день в телефонній розмові президент Росії Путін підтримав Мадуро. В ході розмови глава РФ засудив "деструктивне зовнішнє втручання" до Венесуели.

Заяви керівництва Росії про неприпустимість зовнішнього втручання прокоментував сенатор-республіканець Марко Рубіо.

"США надають підтримку у відповідь на прохання конституційно законного президента Венесуели (Хуан Гуайдо - ред.). Це прохання також підтримали 11 країн регіону. Що ж стосується серійного інтервента Путіна (згадайте України, Сирію, вибори в США в 2016-му році) , то його заклики до невтручання не піддаються розумінню", - заявив Рубіо на своїй сторінці в Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст Руслан Осташко запропонував піти за сценарієм Венесуели і визнати президентом України потрібну людину для подальшого "вибудовування відносин".