RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Обмовку Кличка в Давосі першими підхопили медіа РФ - ЗМІ

Саме російські медіа першими почали поширювати «новина» про обмовку мера Києва, чемпіона світу з боксу Віталія Кличка під час його виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

До такого висновку прийшли журналісти в ході свого дослідження, результати якого опублікував «Обозреватель».

Видання зазначає, що подібні маніпуляції щодо Віталія Кличка російські ЗМІ «з залученням величезної армії проросійських ботів в соцмережах» почали генерувати ще з часів Євромайдану.

«Системний аналіз інтернет-простору показує, що 71,7% «приколів» про київського мера поширюють саме російські майданчики. І тільки 28,3% - українські. Причому наші медійники не ображають мера Києва, як це роблять російські, а в основному тільки констатують факти його обмовок. Наприклад, якщо росіяни пишуть «Кличко знову зганьбився на весь світ», то українці - «Кличко обмовився», - підкреслили журналісти.

Вони висловили впевненість, що така статистика мимоволі наштовхує на висновок про цілеспрямовану роботу російської пропагандистської машини, спрямованої на формування образу «дурного спортсмена».

«Так, остання обмовка мера Києва в Давосі, яку розганяли в інтернеті, пішла саме від відомого пропагандистського російського ресурсу «РТ на русском». Російські ЗМІ вихопили одне слово у виступі Віталія Кличка», - констатує видання.

У той же час журналісти відзначають, що в цілому промова Кличко в Давосі була «досить непогана».

«Мер Києва впевнено виступав англійською мовою, кажучи про важливі для України і світу речі. Ні, звичайно, Кличко - далеко не Цицерон, дійсно досить часто обмовляється, іноді збивається. Але це ніяк не дозволяє називати його «ідіотом», у чому нас намагаються переконати російські медіа», - відзначають в« Обозревателе ».

https://www.facebook.com/ukrainehousedavos/videos/vb.194288987793356/2239779782931999/?type=2&theater