Скандал зі звільненням Аласанії: з'явилися нові подробиці

Глава Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, відсторонений Наглядовою радою мовника з цієї посади, зібрався оскаржити своє звільнення в суді.

Про це він розповів в ефірі "Радіо НВ".

"За контрактом та за процедурою, якщо у них є до мене претензія - до голови правління, - то вони повинні її пред'явити, після чого у мене є п'ять днів на відповідь. Вони вже цього не зробили, вони дали три хвилини і вирішили, що вирішили. Це вже перше порушення. А що буде в самому протоколі та вирішенні, ми ще побачимо. Юристи кажуть, там вже щонайменше три-чотири порушення є. Тоді [йдемо] в суд, який заблокує саме рішення і зупинить [його] хід ", - розповів Аласанія.

Крім того, він допустив, що після цього можливе нове засідання Наглядової ради, на якому всі його члени відкрито назвуть офіційну причину рішення про відсторонення, після чого відбудеться публічне голосування.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", 1 лютого наглядова рада проголосувала за відставку голови правління Національної громадської телерадіокомпанії України "UA: Суспільне" Зураба Аласанії.