RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Вдарити в ніс? Військовий з НАТО висловився про потепління між Трампом і Путіним

З приходом президента США Дональда Трампа до влади, відносини Росії і Америки стали холодніше, ніж раніше.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів екс-представник НАТО в Росії Гаррі Табах.

"Вони заклякли. Ліві ЗМІ пишуть про те, що він потиснув руку Путіну, а до нього Меркель потисла, Макрон потиснув, Трамп потиснув третім, але показують тільки його. Що він повинен був зробити? Вдарити Путіна в ніс? Почати війну з Путіним через Україну, незважаючи на те, що Україна сама має дипломатичні відносини і бізнес-відносини з Росією. Так ви воюєте з Росією чи не воюєте?! Для Америки це теж не зрозуміло", - впевнений він.

За його словами, про холодок в стосунках Трампа і Путіна свідчать ще кілька кроків американського лідера на політичній арені.

"Трамп відтоді домовився з Саудівською Аравією знизити ціни на нафту, а це недружній жест в бік Путіна, він ввів багато санкцій і відмовився від свого права скасовувати ці санкції і передав це право Конгресу. Він наїхав на Китай, він сказав Меркель, що Німеччина не платить в НАТО свою частку, а ще будує "Північний потік" з Росією. Далі він дав летальну зброю Україні, він так само часто критикує Росію. Назвіть хоч щось, що показує, що у нього теплі відносини з Путіним. У нього немає таких теплих відносин, так, він називає Путіна сильним лідером, але це не означає, що він поганий або хороший, він просто сильний лідер. Та й ніхто Путіна слабким назвати не може", - додав експерт.

Детальніше про відносини США і Росії після інавгурації Трампа, читайте в матеріалі "Апострофа": Путін зруйнував все: світу загрожує поширення ядерної зброї - екс-представник НАТО в Росії.