RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Стало відомо, про що говорила Тимошенко на Українському ланчі в Мюнхені

Кандидат в президенти України Юлія Тимошенко під час Українського ланчу на полях Мюнхенської конференції з безпеки заявила, що для більшості жителів України зараз характерний стан відчаю.

Про це в своєму блозі на сайті УП написав керівник центру політичного аналізу Володимир Фесенко.

"Юлія Тимошенко, віддавши належне критиці російської агресії проти України, акцентувала увагу на критичному аналізі соціально-економічної ситуації в Україні і настроях простих українців, які вона описала одним словом - "відчай", - написав Фесенко.

Він зазначив, що фраза Тимошенко була фактично цитатою президента Естонії Керсті Кальюлайд, яка говорила про відчай жителів прифронтових регіонів.

"Однак Тимошенко зазначила, що відчай характерний зараз для більшості простих українців", - підкреслив він.

Фесенко також звернув увагу на дві важливих тези виступу Тимошенко.

"По-перше, вона анонсувала, що через деякий час будуть представлені дані про спільний бізнес президента Порошенко і Віктора Медведчука. По-друге, вона повідомила про те, що на полях Мюнхенської конференції вона зустрінеться з главою МВФ Крістін Лагард", - зазначив Фесенко.

Він додав, що згодом зустріч Тимошенко з Лагард підтвердилася офіційно.

"Можна зробити висновок, що в МВФ не виключають перемоги Тимошенко на президентських виборах і заздалегідь починають обговорення специфічної позиції Тимошенко щодо дворазового зниження ціни на український газ", - підкреслив він.

Фесенко також зазначив, що під час виступу Тимошенко майже не критикувала Порошенка, лише "кілька разів його згадала з критичною тональністю".