RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Мінімум в два рази: Тарута розповів, як можна збільшити розмір пенсій в Україні мінімум в два рази

Якби керівництво України жило на середню зарплату або пенсію, вони б зрозуміли, що виживати на ці кошти практично неможливо.

З такою заявою в ефірі телеканалу NewsOne виступив кандидат на пост президента України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута.

"Абсолютно несправедливі пенсії. На них прожити практично неможливо. Коли їжджу в регіони і зустрічаюся там з пенсіонерами, з болем бачу, що без сліз вони цю тему не обговорюють. Вони не можуть собі дозволити якісну їжу, а через проблеми зі здоров'ям змушені багато коштів виділяти на ліки. Вони в розпачі", - поділився спостереженнями політик.

За словами Сергія Тарути, держава повинна повернути повагу літнім українцям, забезпечивши їм гідний рівень життя. А підвищити пенсії можна, запустивши економіку. Потрібно забезпечити економічне зростання, створити нові робочі місця, а також стимулювання внутрішнього попиту і внутрішнього виробництва.

"Розмір пенсії потрібно збільшити мінімум в 2-2,5 рази. А цільовий показник для партії "Основа" - домогтися розміру середньої пенсії на рівні східноєвропейських країн. За рахунок чого цього можна досягти? За рахунок того, що країна запрацює, за рахунок створення нових робочих місць і підвищення зарплат. Це дозволить відраховувати більше коштів до бюджету, і ми зможемо більше направляти на пенсії і підвищувати їх розмір. Відповідно, тоді українці зможуть більше купувати, і важливо, щоб були якісні українські товари. При підвищенні доходів забезпечити гідний ую життя старшого покоління", - підкреслив лідер "Основи".

Нагадаємо, згідно з програмою кандидата на пост президента України Сергія Тарути, розмір середньої пенсії в Україні повинен становити не менше 10 тис. гривен.