RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Україна - ключ до майбутнього Європи: Яценюк розповів про зустріч з Туском

За п’ять років російської агресії Україна стала справжньою опорою сучасної Європи.

Про це за результатами зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском 19 лютого в Києві написав у Facebook лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

"За останні п`ять років Україна не лише встояла проти прямої російської агресії. Україна не лише розпочала та здійснила багато далекосяжних внутрішніх змін. Україна виявила силу і здатність бути справжньою опорою сучасної Європи", - вважає політик.

Він підкреслив, що сьогодні Туск виголосив у Верховній Раді України історичну промову.

"Це був виступ видатного друга нашого народу і визначного європейського лідера… Україна пам’ятатиме сьогоднішнє слово Туска, виголошене українською мовою", - написав він.

Яценюк підкреслив, що від імені ЄС Туск "склав шану українським героям, які дали світові великий приклад нескореності та боротьби за свободу".

Він наголосив, що у виступі президента Європейської Ради "чітко прозвучало ясне бачення нашого європейського майбутнього".

Яценюк повідомив, що під час зустрічі з Туском йшлося про "майбутні випробування в українському та загальноєвропейському політичному житті, оскільки цього року в нашій державі - вибори президента і парламенту, а в ЄС - вибори до Європейського парламенту".

"Немає Європи без України", - сказав сьогодні Туск. Це - великі слова. Додам: Україна - це ключ до майбутнього Європи", - написав Яценюк.