RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

НАБУ звинувачує нардепа в незаконному виведенні грошей з неплатоспроможного банку

Національним антикорупційним бюро України розпочато перевірку достовірності даних, поданих в майновій декларації народним депутатом Ігорем Луценко (кримінальне провадження № 52018000000001213, зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 19 грудня 2018 року).

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладень фізичних осіб.

Перевірка здійснюється в рамках досудового розслідування НАБУ у відповідному кримінальному провадженні за фактами, встановленими спільно Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та правоохоронними органами, що вказують на вчинення народним депутатом кримінального злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України (Декларування недостовірної інформації).

Так, за даними НАБУ Луценко вивів з неплатоспроможного банку 750 тис. грн незважаючи на заборону проведення будь-яких платежів і приховав цей факт при декларуванні.

"На підставі постанови Правління НБУ про віднесення ПАТ" БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" в категорію неплатоспроможних в Банку була введена тимчасова адміністрація. А за день до того, 19 березня 2015 року, коли банківські платежі не проводилися і вкладники не мали доступу до своїх коштів, народному депутату вдалося перерахувати 750 тис грн з власного поточного рахунку в цьому банку на рахунок головного бухгалтера банку І. В. Гнатенко. Після чого ці кошти пішли на погашення частини боргу за кредитом останньої ", - йдеться на сайті Фонду гарантування вкладень фізичних осіб.

Яким чином депутату вдалося вивести кошти з банку, в якому були заблоковані всі платежі - поки не повідомляється. Але за попередніми висновками слідства, найбільш імовірним є позабанківська передача грошей головним бухгалтером банку народному депутату - в такому випадку ці кошти повинні бути відображені в електронній декларації Луценко. Однак в електронній декларації народного депутата за 2015 рік вказано тільки гроші в іншому банку - в ПАТ "Укрінбанк": 700 007 грн, 14 000 Євро і 100 000 доларів США.