RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Європі вказали на головні промахи України

Головним провалом України є адміністративний глухий кут між урядом і адміністрацією президента, який може розкритися в акурат після результатів парламентських виборів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів експерт берлінського офісу Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR) Густав Грессель.

"Серед очевидних проблем та провалів - судова реформа, прокуратура нереформована, поліція нереформована. Цьогоріч під час парламентських виборів буде помітною й інша проблема: реформа виборчого законодавства була обмеженою, поверхневою. Не було конституційної реформи. Тому, якими б не були результати президентських та парламентських виборів, люди олігархів все одно будуть в Раді. Також адміністративна безвихідь між урядом та президентською адміністрацією може залишитися або ж навіть зовсім поглибитися – залежно від результатів виборів", - каже він.

Крім того, експерт назвав і досягнення України.

"Якщо говорити про безпеку, то найбільшим досягненням України було відродження власних Збройних сил. Україна зробила досить великі кроки вперед і в сферах державних закупівель, енергетики, мікролібералізації, дерегуляції, децентралізації, охорони здоров’я, трудового законодавства", - зазначив Ґрессель.

Детальніше про те, чому росіяни ніколи не відмовляться від планів підкорити Україну, читайте в матеріалі "Апострофа": Росія ще не здалася в Україні: в чому небезпека втручання у вибори.