RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Раді зажадали прискорити створення ТСК щодо втручання Росії у вибори

"Народний фронт" вимагає прискорити проект створення у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію щодо розслідування фактів втручання у вибори в Україні з боку Росії та громадян України, які з нею пов’язані.

Про це під час Погоджувальної ради сказав керівник фракції Максим Бурбак.

"Нацполіція виявила, що Росія готує фальсифікацію виборів в Україні. Про це також повідомляє американська розвідка. Відповідна робота вже ведеться ворогом у Криму та на Донбасі", - наголосив Бурбак.

За його словами, НФ вимагає створити ТСК Верховної Ради щодо розслідування цих фактів.

"Ця комісія, зокрема, має розслідувати джерела фінансування пропутінських ЗМІ. Йдеться про телеканали, які називаються українськими, але неприховано працюють на капітуляцію перед Росією", - підкреслив Бурбак.

Він закликав голів фракцій підтримати проект постанови про ТСК і "нарешті надати своїх кандидатів до складу групи".

Він також додав, що одним з таких телеканалів проти нього та "Народного фронту" було подано позови до суду.

"Телеканал NewsOne подав два позови проти мене, партії "Народний фронт" та колег із БПП. Оскаржує в суді те, що його назвали кремлівським пропагандистським телеканалом. NewsOne обливає брудом українських військових, заперечує факти збройної агресії проти України й формує в свідомості глядачів "картинки" за методичками держави-агресора. Ми доведемо в суді свою правоту", - сказав керівник фракції.

Бурбак нагадав також, що торік парламент ухвалив постанову про запровадження санкцій проти кремлівських телеканалів в Україні.

"Тут рішення за президентом, як головою РНБО", - підкреслив керівник фракції.