RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

"Укроборонпром" відреагував на скандал з розкраданнями на заводах Міноборони

Пресс-служба держкомпанії "Укроборонпром" опублікувала коментар щодо скандалу довкола розкрадань в армії.

"У ДК "Укроборонпром" вважають некоректним оцінювати зміст інформації, оприлюдненої програмою "Наші гроші". Адже журналісти не вказали джерел її отримання і здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних", - йдеться у заяві, що оприлюднена на сайті "Укроборонпрому".

Водночас у держкомпанії зазначили, що тематика програми, зокрема щодо діяльності ТОВ "Оптимумспецдеталь", свідчить, що "її автори скористалися інформацією, яка могла бути отримана у рамках кримінальних проваджень, відкритих у 2015-16 рр".

В "Укроборонпромі" зауважують, що з відкритих джерел відомо, що правоохоронними органами наразі розслідуються кримінальні провадження, де фігурує ТОВ "Оптимумспецдеталь".

Серед них, зокрема:

  • Провадження від 02.03.2016 за ст. 191 ч. 5, порушене НАБУ, щодо складання і видачі посадовими особами державних підприємств "ХБТЗ", "КБТЗ", "ЛБТЗ" завідомо неправдивих документів про поставку матеріальних цінностей, які фактично не постачалися;
  • Провадження, порушене військовою прокуратурою Житомирського гарнізону 30.06.2016, щодо посадових осіб ДП "ЖБТЗ" про постачання ТОВ "Оптимумспецдеталь" деталей і приладів, закуплених у підприємств, які мають ознаки фіктивності;
  • Два провадження військової прокуратури Київського гарнізону від 24.11.2015 та 31.12.2015, де фігурують посадові особи ТОВ "Оптимумспецдеталь";
  • Провадження Головної військової прокуратури ГПУ від 01.04.2016 щодо співпраці ДК "Укроборонпром" із ТОВ "Оптимумспецдеталь".

"Наголошуємо, що ДК "Укроборонпром" у рамках порушених кримінальних проваджень надає слідчим усю необхідну інформацію. У Концерні відсутні дані щодо стану досудового слідства за цими справами. Відповідно до Закону їх мають право надавати виключно органи слідства. Керівництво Концерну зацікавлене, аби усі провадження розслідували якомога швидше, а посадові особи, причетні до зловживань, були покарані відповідно до Закону", - йдеться у заяві.

Також у компанії наголосили, що журналісти програми "Наші гроші" мали звернутися за перевіркою інформації до першоджерел.

"Вважаємо, що факти довільного використання інформації, що має відношення до питань національної безпеки, мусить отримати належну юридичну оцінку компетентних органів. Закликаємо журналістів до відповідальності, а політичні сили – утриматися від спекуляцій і подальших інформаційних диверсій", - резюмували автори заяви.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика